Modalitats

El principal motiu de la diversitat i riquesa cultural de la pilota valenciana, són l’existència de diverses modalitats, que es practiquen al llarg del territori valencià. Aquestes, les podem classificar de diverses maneres: segons la instal·lació, segons el tipus de pilota… Les modalitats que trobem a la pilota valenciana es divideixen en dues classes de joc: estil directe i estil indirecte. Sens dubte, i com ara comprovarem, l’estil directe compta amb una varietat de joc més ampla.

 

Fes clic per conéixer les regles federatives
específiques de cada modalitat

Estil directe

Aquell on s’enfronten dos equips d’un o diversos components que ocupen camps oposats, tots colpejant la pilota directament els uns contra els altres, intentant aconseguir que la falta es produïsca en el camp contrari per obtenir els punts.

Estil indirecte

S’enfronten dos equips d’un o diversos components i tots ocupen el mateix camp. La pilota es colpeja contra un mur anomenat frontis, el qual retorna la pilota per rebot per tal que la jugue l’equip contrari al que l’ha colpejada. Aquest grup compta amb tres modalitats: frontó, frontó amb frares i one wall.