Estil directe

Pilota grossa

Aquesta modalitat es caracteritza per jugar-se en una canxa de joc directe dividit per la corda. Fou molt popular i practicada del S XVIII fins a meitat del S XX. Fou el pas entremig entre les llargues i l’Escala i Corda, segons sabem pel seu impulsor, Nel de Murla. En la Marina han perviscut trinquets fins ara, a on es troba en un moment de reviscolament. Es pot jugar de forma individual o per parelles.

Les “galotxes” és una variant de pilota grossa que és practicada sobretot a la localitat de Monòver i la Romana. Gràcies a les menudes instal·lacions amb rebot, anomenades galotxes, i la pilota grossa de major pes i poc viva, fan que siga una modalitat de les més divertides i fàcils de practicar per a gent de totes les edats. A la localitat del Pinós, juguen amb lleugeres diferències, i rep el nom de llotges (llonges). A l’Olleria l’anomenen “rebotet”, solen jugar en una pilota de badana i tenen una manera pròpia de ferir.

El màdel és una modalitat nouvinguda, que ha sorgit davant la necessitat d’adaptar la pilota valenciana a les pistes de pàdel existents. Es juga en una pilota específica de màdel, un poc més grossa i menys “botadora” que la de badana.

madelpilota.com