Carrer

El carrer és el recinte on va nàixer la pilota i on encara es conserva en moltes localitats d’arreu del país. És el principi del joc i la manifestació primigènia de la seua vessant cultural i social. En ell es poden practicar les modalitats de raspall, galotxa i modalitats a ratlles (llargues, palma i perxa). L’única diferència entre les modalitats respecte a la instal·lació és la incorporació de dues cordes en la modalitat de galotxa i d’una en la modalitat de perxa per a realitzar la ferida.

Alguns dels carrers naturals més coneguts on encara es practica la pilota són el carrer València, a Quart de les Valls, el carrer de Dalt, a Murla, i la Plaça Major de Sella.

Carrer Artificial

Els inconvenients típics dels carrers de qualsevol poble, com són els cotxes, els vidres, els guals… juntament amb els avanços de la societat, han ocasionat la construcció de nombrosos carrers artificials. Aquestes instal·lacions faciliten la pràctica de la pilota imitant molt bé els carrers naturals originals amb balcons, portes, finestres, rastells…

Es poden trobar amb facilitat en molts pobles de la comarca de l’Horta, on es practiquen les mateixes modalitats que en els carrers naturals.